dissabte, 24 d’octubre del 2009

Revista Educativa: Guix d'Infantil



Revista
Guix d'Infantil: [Barcelona] (2009), núm. 49
TOMÉ, AMPARO. "Stop a l'statu quo sexista escolar"
Guix d'Infantil (2009), núm. 49, p. 35-39
Llengua en què es publica: Català
Contingut i seccions de la revista:
La revista es classifica en diferents apartats, en ella podem trobar-hi articles, intercanvi d'experiències, reflexions, idees i opinions, una secció informativa i una secció d'humor. Hi participen mestres, psicòlegs, pares i mares, la qual cosa ens permet veure diferents punts de vista sobre diversos temes.
Interès pel seminari:
La revista escollida pel seminari tracta notícies d'actualitat, el dia a dia a les escoles sobre l'educació de 0 a 6 anys. L'article proposat creiem que es molt interessant pel seminari ja que actualment les condicions per educar de forma sexista són presents a les escoles.
Resum:
Aquest article tracta principalment sobre la possibilitat d'educar igual els nens i les nenes. Actualment les condicions per educar de forma sexista són presents en escoles bressol i d'educació infantil. "A qui interessa que els infants continuïn aprenent que els nens són més forts, valents i agressius que les nenes?" "Per què continuem atribuint la bellesa, la neteja i l'ordre a la feminitat?" Per respondre aquestes preguntes i moltes d'altres que trobem al llarg de l'article, l'autor proposa cinc passos per posar fi a aqesta situació incloent diferents exemples:
1. Definició dels objectius principals, és a dir, fomentar la igualtat entre homes i dones.
2. Anàlisi i observació de la realitat, investigar a fons l'estructura de gènere de l'educació infantil.
3. Recerca de causes i planificació d'accions detallades d'igualtat de gènere. Un eixamplament de les oportunitats entre nens i nenes per desenvolupar-se i actuar.
4. Execució, desenvolupar i posar en pràctica els objectius plantejats anteriorment.
5. Avaluar els objectius d'igualtat de gènere per comprovar si s'han aconseguit els resultats esperats.
A partir d'aquests procés podem veure la funció social de l'educació i els mètodes que poden utilitzar els mestres per millorar.

1 comentari:

  1. Hola Marta,

    He fet una breu valoració del vostre treball sobre la revista al blog de l'Anna. Aquí hi afegiria que us falta una etiqueta de "seminari" i que el text del treball és més clar al blog de l'Anna perquè els diferents apartats queden més separats.

    Carmina Folch

    ResponElimina